De vereniging

De Oldenzaalse carnavalsvereniging De Markloawen werd in januari 1970 opgericht. Net als verschillende andere carnavalsverenigingen in Oldenzaal is zij vernoemd naar een vogel. In ons geval is dit de Vlaamse Gaai, die in het Twents, Markloaw wordt genoemd.

Net zoals deze bontgekleurde vogel, vormen de leden van onze vereniging een bont gezelschap. Het zijn vogels van diverse pluimage, die zijn uitgezwermd over heel Oldenzaal. Desondanks noemen ze ons ook wel een echte familievereniging.

Ieder jaar wordt er bij de carnavalsverenigingen één hoogheid gekozen, die in het carnavalsgedruis voorop gaat. Bij de Markloawen kiezen we – overigens als enige carnavalsvereniging in de Boeskoolstad – twee hoogheden. Zij hebben bij ons de adellijke titel van Graaf en Gravin.

Naast het Gravenpaar, kiezen we ook ieder jaar een Jeugdgravenpaar. Zij hebben de leeftijd van ongeveer 10 – 12 jaar en lopen net als de hoogheden in prachtige kledij.

We hebben ons nest in hotel Het Landhuis, waar wij ons in de huiselijke omgeving goed thuis voelen. In de carnavalsperiode noemen we dit onze residentie. In de residentie houden we onze jaarlijkse gala-avonden. Deze worden altijd druk bezocht en het nakletsen, de “after-party”, is er altijd reuze gezellig.

Ook doen we ieder jaar, net als de andere grote carnavalsverenigingen in Oldenzaal, mee aan de Grote Twentse Carnavalsoptocht. De technische commissie van onze vereniging is verantwoordelijk voor het – ieder jaar opnieuw – bouwen van een nieuwe praalwagen. De hoogste klassering die we ooit met de praalwagen bereikten, is de 7e plaats. Daarnaast vormt de loopgroep een bont geheel.

Binnen de OCV De Markloawen vervullen vele vrijwilligers tal van functies om alles in goede banen te leiden. Er zijn altijd wel functies vrij voor nieuwe vrijwilligers. Voel je daar iets voor? Meld je dan aan bij onze secretaris secretaris@markloawen.nl Als je lid wilt worden, kan je je heel gemakkelijk aanmelden door te klikken op “Lid worden” en het formulier in te vullen.

Sponsoren zijn voor ons zeer belangrijk. De activiteiten bij onze vereniging, kosten veel geld. Naast de contributie van de leden, zorgen de sponsoren ervoor dat er voldoende financiële middelen zijn. Wil je ons sponsoren, meld je dan bij sponsoring@markloawen.nl en wij nemen z.s.m. contact met je op.

Wij zijn als OCV De Markloawen ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 40074710.
Ons bankrekeningnummer is NL05RBRB 0898547318

 

Ga terug

Agenda

Meer agendaitems bekijken...

Laatste nieuws

Meer nieuwsitems bekijken...

 

 

Nieuwsbrief ontvangen?

Wil jij ook het laatste nieuws ontvangen? Vul dan hieronder je gegevens in.